Gürcistan Kutaisi Akaki Testereli Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Tiflis Tıp Üniversitesinden Gelen Misafirlermiz

16 Ağustos 2018 Perşembe

Fakültemiz klinik simülasyon eğitim merkezi (RSİM) Gürcistan Kutaisi Akaki Testereli Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Tiflis  Tıp Üniversitesinden gelen 26 öğrenci ve danışmanları tarafından ilgiyle gezildi. Eğitim materyalleri hakkında bilgi verilen öğrenciler merkezde eğitim almak istediklerini belirterek son teknoloji ile donatılmış böyle bir merkezi görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler. Öğrencilere merkez öğretim üyelerinden Doç.Dr.Ayşegül Çopur Çiçek ve Dr.Öğretim Üyesi Cüneyt Ardıç tarafından bilgilendirme yapıldı.  Gezi sonrası yapılan anket ile öğrencilerin simülasyona dayalı eğitim ve RSİM hakkındaki görüşleri alındı.

Öğrencilerin ardından Gürcistan Kutaisi Akaki Testereli Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanı Prof.Dr. İrine Pkhakadze ve aynı fakültenin İç Denetim Dairesi Başkanı Doç.Dr. Nato Alavidze de RSİM 'i  ziyaret ettiler.  Rektör yardımcımız ve fakülte dekanımız Sayın Prof.Dr. Adnan Yılmaz ile merkezi gezen yetkililerle eğitime dair karşılıklı paylaşımlarda bulunularak, bundan sonra diyalogların artırılıp, yerinde ziyaretlerle RSİM de eğitici ve öğrenci eğitimlerinin verilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.  Sayın Pkhakadze ve Sayın Alavidze kurumlarında görev yapan öğretim üyeleri ve idari yetkililerle tekrar görüşerek, RSİM de eğitim planlaması yapılması yönünde çalışmalarda bulunacaklarını kaydettiler. Geziler esnasında üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Gürcü Dili ve Edebiyatı Bölümü doktor öğretim üyesi Harun Çimke ve Trabzon Aile Hekimleri Derneği Uluslararası İlişkiler Komisyon Üyesi Dr.Ali Yılmaz gezilerde öğrencilere ve yetkililere eşlik ettiler.