Klinik Simülasyon Eğitim Merkezi (RSİM) ile Uzaktan Eğitim.

28 Nisan 2020 Salı

Covid-19 Pandemisi sebebiyle dünyada ve ülkemizde her alanda tedbirler alınmakta ve bu duruma uygun yeni düzenlemeler yapılmaktadır. Ülkemizde, öncelikle Sağlık Bakanlığı tarafından Koronavirüs Bilim Kurulu oluşturulmuştur. Bu Kurulun önerileri doğrultusunda alınan tedbirler ve yeni düzenlemeler eğitim-öğretim alanında da hayata geçirilmiştir. Düzenlemeler kapsamında, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından örgün eğitime bir süre ara verildiği açıklanmış;  2019-2020 eğitim-öğretim yılı Bahar dönemi tüm programların açık ve uzaktan eğitim ile sürdürüleceği kamuoyuna duyurulmuştur.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı olarak bizler de Covid-19 pandemi sürecini yakından takip etmekteyiz. Bu süreçte, ülkemizde alınan tedbirlerin devam etmesi sebebiyle oluşturduğumuz kurul ve komisyonlar ile çevrimiçi toplantı araçlarını kullanarak çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak intörn öğrencilerimize Klinik Simülasyon Eğitim Merkezinde (RSİM) teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak eğitim veriyoruz. Türkiye’nin en kapsamlı iki simülasyon merkezinden biri olan RSİM de uzaktan erişimli fakat aktif katılımlı eğitimler verilmektedir.  Ülkemizin ve dünyanın geçtiği bu zor süreçte, sağlığımızı emanet ettiğimiz ve geleceğimizin teminatı olan genç hekim adaylarımızı yetiştirmek için özverili bir şekilde çalışan ve canlı derslere vakit ayırarak katılan değerli hocalarımıza teşekkür ederiz. Ayrıca bu zorlu süreçte aldığımız kararları destekleyen ve gerektiğinde gönüllü olarak hizmet etmeye hazır olan kıymetli öğrencilerimize teşekkürü borç biliriz.

Bu Pandemi sürecinin kısa sürede ve en az zararla sona ermesini temenni ediyoruz.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı.
#BirliteBaşaracağız