Klinik Simülasyon Eğitim Merkezimiz hizmet vermeye başladı.

24 Mart 2018 Cumartesi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde açılan Klinik Simülasyon Eğitim Merkezimiz hizmet vermeye başladı. Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Karaman ile birlikte simulatör, sanal hasta, sanal  anatomi laboratuvarı  ve yazılım programları yetkili firması CAE Health care Avrupa Genel Müdürü Ronny Schürer ile Türkiye genel müdürü Galip Resul Mercan eşlik ederek bilgi verdiler.

Üniversite Rektörümüz Prof.Dr. Hüseyin Karaman  "Bu şekilde donanımlı bir merkez ülkemizdeki Devlet Üniversitesi Tıp Fakülteleri arasında bir ilk olma özelliği taşıyor. Simülasyon Merkezi sayesinde hem Tıp Fakültemizin diğer Tıp Fakülteleri arasında tercih edilirliği artacak, hem de öğrenci ve asistanlarımız iyi bir tıp eğitimi alacaklardır. Valimizle birlikte simülasyon merkezimizde incelemelerde bulunduk. Üniversitemize böyle bir merkezin kazandırılması noktasındaki katkıları dolayısıyla başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve merkezi kuran hayırsever olmak üzere katkısı olan herkese teşekkür ederim. Üniversitemize ve İlimize hayırlı olsun.” Dedi.