Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü işbirliğinde ‘’Hastane Öncesi Acil Sağlık Simülasyon Eğitimi’’ düzenlendi.

22 Ocak 2021 Cuma

Eğitime 112 Acil Sağlık, UMKE ve İnme mobil uygulamasındaki başarılı çalışmaları dolayısıyla Eskişehir, Çanakkale, İzmir, Bolu, Aksaray, Manisa ve Ankara illerinden doktor, sağlık memuru (ATT), sağlık teknikeri (Paramedik) ve hemşireler katıldı.

Ülkemizdeki gelişmiş yeni teknoloji ile donatılmış merkezlerden biri olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Klinik Simulasyon Merkezinde gerçekleştirilen eğitimde katılımcılar, alanında uzman akademisyenlerin gözetiminde, ev ortamında veya ambulansta doğum, doğum sonrası yenidoğan stabilizasyonu, ileri seviyede kardiyak yaşam desteği konularından oluşan eğitimleri yüksek gerçeklikli simülatörlerde yoğun olarak uygulama imkânı buldular.